Meditatie

Meditatie is bewustzijn creëren zodat je gaat zien welke actie nodig is om vrijer te leven. Dagelijkse beoefening ordent de gegevens in je hersencellen. Je lichaam komt op een natuurlijke manier tot rust. Je kunt je aandacht richten op iets anders wat zich aan je onthult: de oneindige bron van Universele levensenergie waaruit je bestaat.


Door je te oefenen in bewust aanwezig zijn, schep je ruimte tussen jou en je mind. Je aandacht op deze ruimte richten leidt tot innerlijke rust. Niet omdat je gestopt bent met denken, maar door de ervaring van de stille aanwezigheid van je eigen bewustzijn. Je gaat merken dat de innerlijke rust constanter wordt, ook tijdens gedachtestromen, emoties en zelfs fysieke uitdagingen. In je dagelijks leven uit zich dit bijvoorbeeld in toename van concentratievermogen en verdraagzaamheid.  

De meditatie die ik aanbied is ontwikkeld door Sandy Newbigging, creator van Mind Detox en Mind Calm. Mind Calm meditatie bestaat uit tien eenvoudige, kalmerende gedachten. Deze denktechnieken zijn ook met ogen open toe te passen. Zo heb je altijd een anker om in de waan van de dag steeds weer terug te komen bij jezelf. Je leert Mind Calm meditatie tijdens de Mind Detox sessies.

 

Zelf beoefen ik Ascension, wat 'bovenuit stijgen' betekent. Het is een duizenden jaren oude, eenvoudige meditatievorm die is gebaseerd op waardering, dankbaarheid, liefde en compassie. Het verbind je opnieuw met de bron van alles, met het huidige moment en met de vrede en liefde die al in je ligt. 

Voor wie hierin geïnteresseerd is organiseer ik samen met twee ingewijde meditatieleraren regelmatig weekenden waarin je in een kleine groep deze unieke en krachtige meditatie leert.

Meer informatie kun je aanvragen via het contactformulier.  


Volle maanbijeenkomsten

De 24-uurs maatschappij maakt het lastig actief te blijven kiezen voor innerlijke rust. Daarom bied ik elke maand de gelegenheid om aandacht te hebben voor het ontwikkelen van een bewust perspectief en vooral om de zachte kracht en rust van gezamenlijk mediteren te ervaren. Vanuit de pure eenvoud van ons hart, praten we over wat deze manier van leven ons brengt en in ons losmaakt. In mijn beleving is het altijd zo bedoeld geweest. Mijn rol is om een veilig veld te creëren waarin iedereen op zijn eigen niveau zich vrij voelt om te delen. Met elkaar beantwoorden we aan het verlangen om thuis te zijn in ons Zelf. 

De bijeenkomsten zijn tijdens elke volle maan en daardoor steeds op een andere avond. Het maakt niet uit welke meditatievorm je beoefend. Deelname is op basis van donatie. Het is helemaal aan jou of je dat wel of niet doet.

Data 2024

  • Maandag 19 augustus
  • Woensdag 18 september (Supermaan)
  • Donderdag 17 oktober (Supermaan)
  • Vrijdag 15 november
  • Zondag 15 december

Locatie: mijn praktijkruimte

Inloop: 19:45 uur, start: 20:00 uur

Sluiting: 21:00, vertrek 21:15 uur

Aanmelden